TEC Agenda: December 11, 2015 1:00-2:30 in GC 418

- I. Call to order
- II. Approval of the minutes from November
- III. TEC Membership (5 minutes 1:00-1:05)
 - A. Approval of the voting membership list
 - a. Review of membership
 - B. Student and community reps
 - 1. One teacher candidate from the other divisions (Matthew Vankoughnett)
 - C. TEC representatives
 - 1. Request representatives report to their colleagues and also encourage committee participation
 - 2. Request that each representative serves on at least one subcommittee thank you!
- IV. TEC Committees (30 minutes 1:05-1:35)
 - A. Assessment/Accreditation (Mary Todd) (5 min)
 - B. Faculty Development (Kathy Wood) (10 min)
 - a. Review of DASA
 - i. What does the 3 hour online module look like?
 - ii. How do all programs access it?
 - iii. Who are the approved campus providers?
 - iv. What is each program doing to track and assure DASA completion prior to graduation checks?
 - v. Report on exemptions for online classes (Wendy Paterson)
 - C. Field/Clinical Experiences (Kathy Doody) (5 min)
 - a. issue of student teaching for teacher's aides
 - D. Ad hoc Certification Process (Patty Recchio) (5 min)
 - E. Future Teachers Recruitment Committee (Kathy Wood) (5min)
- V. Unit Head Representative (20 minutes 1:35 1:55) (Wendy Paterson)
 - a. Proposed ad hoc group on curriculum integration and innovation for all education majors. There needs to be a plan for regularized feedback and input on courses required for various majors that are offered by other departments (e.g. EDU 416, PHY 104, EDU 211, SPF 202, 302, 303, etc.)
- VI. Certification Office update (10 minutes 1:55-2:05) (Patty Recchio)
- VII. CAEP Coordinator (5 minutes 2:05-2:10) (Mary Todd)
- VIII. CEURE/Educational Pipeline Initiatives update (10 minutes 2:10-2:20) (John Siskar)
 - a. Clarification about progress of Middle Early College including assignment of faculty liaison
 - b. Summary and recap on purpose of CEURE and current grant activities (particularly for new members)
- IX. TEUPAC Co-Director (5 minutes 2:20-2:25)
- X. New Business
 - A. Dispositions (from 4-28-2013)

XI. Adjournment (2:30)

2015-2016 TEC meeting dates

September 11, 1:00-2:30 in GC 418 October 9, 1:00-2:30 in GC 418 November 13, 1:00-2:30 in GC 418 December 11, 1:00 - 2:30 in GC 418 February 12, 1:00-2:30 in GC 418 March 11, 1:00-2:30 in GC 418 April 15, 1:00-2:30 in GC 418 May 13, **12:00-1:30** in GC 418